×Üñôçò ÐëïÞãçóçò Óõ÷íÝò åñùôÞóåéò ÓõíäÝóåéò
 
 ÍÝá
 

Τα Γ.Α.Κ. - Αρχεßα Ν. ΚαβÜλας εγκαινιÜζουν το «ΤεκμÞριο του μÞνα». Πρüκειται για μια φωτογραφßα, επιστολÞ, δημüσιο Þ ιδιωτικü Ýγγραφο, βßντεο κ.Ü. που προÝρχεται απü τα αρχεßα και τις συλλογÝς της αρχειακÞς υπηρεσßας και αναρτÜται στον ιστüτοπo των Γ.Α.Κ. ΚαβÜλας για Ýνα μÞνα. Η συγκεκριμÝνη δρÜση φιλοδοξεß να αποτελÝσει ερÝθισμα μνÞμης και γνωριμßας με τον ανεξÜντλητο πλοýτο των ιστορικþν τεκμηρßων που Ýχουν ως σημεßο αναφορÜς τον Νομü της ΚαβÜλας και τους ανθρþπους τους.

ΦεβρουÜριος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:¼χι πολý μετÜ τον πüλεμο, μÜλλον αρχÝς δεκαετßας 1950. Χωρßς πολυτÝλειες και με αυτοσχÝδια μασκαρÝματα, η παρÝα της γειτονιÜς γιορτÜζει τις Απüκριες,με μουτζουρþματα, γραμμüφωνο και κρασÜκι.
ΣυλλογÞ φωτογραφιþν Βασßλαρου, ΑΕΕ: ΦΩΤΟ 63-01.
Χρονολογßα: αρχÝς δεκαετßας 1950
Αρχεßο - ΣυλλογÞ : Γ.Α.Κ. - Αρχεßα Ν. ΚαβÜλας.

 

ΜÜρτιος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Εβραιüπουλο στα θρησκευτικÜ του καθÞκοντα. Στις 4 Μαρτßου 1943, οι κατÜ τüπους βουλγαρικÝς αρχÝς ΚατοχÞς με συντονισμÝνες επιχειρÞσεις συγκÝντρωσαν τους ¸λληνες Εβραßους της ΚαβÜλας, της ΔρÜμας, της ΞÜνθης, της ΚομοτηνÞς, της Αλεξανδροýπολης και των Σερρþν σε «προσωρινÜ στρατüπεδα». ΜετÜ απü ολιγοÞμερη παραμονÞ, οι Εβραßοι στÜλθηκαν στο λιμÜνι του Λομ, στο Δοýναβη, üπου και παραδüθηκαν στους Γερμανοýς. Απü εκεß μεταφÝρθηκαν στο στρατüπεδο εξüντωσης της Τρεμπλßνκα. Απü τους 4.200 Εβραßους της περιοχÞς μüλις 200 επÝζησαν.
Χρονολογßα: 1915-1970
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ ΕβραúκÞς ΙσραηλιτικÞς Κοινüτητας ΚαβÜλας

Απρßλιος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Στις 11 Απριλßου 1941 εισÞλθαν στην ΚαβÜλα οι πρþτοι σχηματισμοß του γερμανικοý στρατοý. Την επομÝνη τυπþθηκε και κυκλοφüρησε η ΔιαταγÞ του Γερμανοý Στρατιωτικοý ΔιοικητÞ ΚαβÜλας για παρÜδοση üπλων, Üνοιγμα καταστημÜτων, παρÜδοση τροφßμων που κλÜπηκαν απü στρατιωτικÝς αποθÞκες και ιδιωτικÜ καταστÞματα, υπακοÞ στις διαταγÝς ΧωροφυλακÞς, τιμÝς τροφßμων και χρÞση νομισμÜτων κλπ.
Χρονολογßα: 12-4-1941
Αρχεßο - ΣυλλογÞ : ΣυλλογÞ εγγρÜφων ΓερμανικÞς ΣτρατιωτικÞς Διοßκησης ΚαβÜλας.

ΜÜιος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Η American Near East Relief (ΑμερικανικÞ Περßθαλψη Εγγýς ΑνατολÞς) Üρχισε τη δραστηριüτητÜ της στα 1915 για την ανακοýφιση των Αρμενßων που επÝζησαν της Γενοκτονßας. ΚατÜ τη ΜικρασιατικÞ ΚαταστροφÞ επικÝντρωσε τη δρÜση του στη διÜσωση ορφανþν παιδιþν, ΕλλÞνων και Αρμενßων, που εßχαν απομεßνει ανυπερÜσπιστα στη ΜικρÜ Ασßα. Φρüντισε για τη μεταφορÜ τους στην ΕλλÜδα και για την περßθαλψÞ τους, με τη δημιουργßα ιδρυμÜτων επαγγελματικÞς εκπαßδευσης, νοσοκομεßων και ορφανοτροφεßων. ΚÝντρο δρÜσης της Near East Relief αποτÝλεσε και η ΚαβÜλα, στην ενδοχþρα της οποßας τοποθÝτησε και εßχε υπü την προστασßα της μεγÜλο αριθμü ορφανþν (με το πρüγραμμα «ΤοποθÝτησις ορφανþν εις θÝσεις αυτοσυντηρÞσεως»).
Χρονολογßα: 1925
Αρχεßο - ΣυλλογÞ : ΣυλλογÞ ΑρμενικÞς Κοινüτητας ΚαβÜλας

Ιοýνιος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Τον Οκτþβριο του 1912 ΕλλÜδα, Σερβßα και Βουλγαρßα συμμαχοýν -στον Α´ Βαλκανικü Πüλεμο- εναντßον της ΟθωμανικÞς Αυτοκρατορßας. Η ΚαβÜλα καταλαμβÜνεται απü το «σýμμαχο» βουλγαρικü στρατü, üμως, εκατοντÜδες κÜτοικοß της χÜνονται απü πεßνα και κακουχßες. Οι συνασπισμÝνοι ΒαλκÜνιοι νικοýν. ΑμÝσως μετÜ ξεκινÜ ο Β´ Βαλκανικüς Πüλεμος, μεταξý της Βουλγαρßας και των πρþην συμμÜχων της. Η Βουλγαρßα ηττÜται και η ΣυνθÞκη του Βουκουρεστßου (28 Ιουλßου 1913) αποδßδει την ΚαβÜλα στην ΕλλÜδα. ¸να μÞνα νωρßτερα, στις 26 Ιουνßου, ο ελληνικüς στüλος απελευθερþνει την πüλη. Η 7η Μεραρχßα μπαßνει στην ΚαβÜλα, απü το δρüμο που σÞμερα ονομÜζεται 7ης Μεραρχßας.
Χρονολογßα: 26-6-1913
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ φωτογραφιþν ΚαβÜλας

Ιοýλιος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Ιοýλιος 1933. Οι καπνεργÜτες της ΚαβÜλας εναντιþνονται στην απüλυση των ανδρþν απü τα καπνομÜγαζα και στην εισαγωγÞ μεθüδων μηχανικÞς καπνεπεξεργασßας. Η αστυνομßα πολιορκεß τους απεργοýς και ανοßγει πυρ εναντßον τους. Ακολουθεß ξεσηκωμüς, με συμπαραστÜτες τους επαγγελματßες και τους λιμενεργÜτες της  πüλης. Τελικü αποτÝλεσμα Þταν η αποδοχÞ απü τους καπνεμπüρους üλων των αιτημÜτων των απεργþν. ¼μως, οι προβλεπüμενες συνδικαλιστικÝς ελευθερßες και η αμνηστßα δε υλοποιÞθηκαν. Η κυβÝρνηση ΤσαλδÜρη Ýπαυσε τα ελεγχüμενα απü το ΚΚΕ σωματεßα, συνÝλαβε και εξüρισε τα στελÝχη που πÞραν μÝρος στην εξÝγερση. Μια νεαρÞ κοπÝλα θυμÜται…
Χρονολογßα: 21-7-1933
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΑναμνÞσεις Αικατερßνης ΛαχουβÜρη – ΧατζηκωνσταντÞ, 1922 -  1950

Αýγουστος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Επικαλοýμενος την «αποτυχßα» της κοινοβουλευτικÞς δημοκρατßας των ετþν 1924 – 1935 και τον «κßνδυνον του κομμουνισμοý» ο ΙωÜννης ΜεταξÜς, με τη σýμφωνη γνþμη του βασιλιÜ Γεωργßου Β´, επιβÜλλει, στις 4 Αυγοýστου 1936, δικτατορßα. Μιμοýμενο τους Ναζß της χιτλερικÞς Γερμανßας, τους Φασßστες του Μουσολßνι στην Ιταλßα  κι  Üλλα ολοκληρωτικÜ καθεστþτα της Ευρþπης, το κρÜτος της 4ης Αυγοýστου επιβÜλλει χαιρετισμοýς και μεγαλοπρεπεßς τελετÝς, με απαρÜβατο κανüνα την ομοιομορφßα. Στη φωτογραφßα μας, νÝοι Üνθρωποι (και ανÞλικοι μεταξý τους) παρατÜσσονται υποχρεωτικÜ και με στολÝς, στο σημερινü Δημοτικü ΣτÜδιο της ΚαβÜλας. ΜπροστÜ η μπÜντα του Στρατοý και στο βÜθος οι προσφυγικÝς κατοικßες του Βýρωνα.
Χρονολογßα: 1937
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ φωτογραφιþν Νßκου ΠαπανικολÜου

ΣεπτÝμβριος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:ΜαθÞτριες στην Κßο της ΜικρÜς Ασßας, στην τελευταßα αναμνηστικÞ φωτογραφßα τους στη γενÝτειρα. Στο versus της φωτογραφßας υπÜρχει σημεßωση: «Ενθýμιον του σχολικοý μας βßου, 1922». Σε λßγο Þρθε η ΜικρασιατικÞ ΚαταστροφÞ, ο Ξεριζωμüς και η ΠροσφυγιÜ. ΕβδομÞντα πÝντε χιλιÜδες (75.000) εξαθλιωμÝνοι πρüσφυγες πλημμýρισαν την πüλη και τα χωριÜ της ΚαβÜλας. Το 1928 αποτελοýσαν το 63% του συνολικοý πληθυσμοý στο Ν. ΚαβÜλας..
Χρονολογßα: 1922
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ ΤηλÝμαχου ΑπλÜκη, ΚαβÜλα

Οκτþβριος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:ΜετοχÞ της Macedonian Tobacco Company Ltd. Η Macedonian Tobacco Company Ltd ιδρýεται το 1910 και εßναι ελληνικÞ μετοχικÞ εταιρεßα με Ýδρα την ΚαβÜλα. Το 1913 δραστηριοποιοýνται στην ΚαβÜλα 61 καπνεμπορικοß οßκοι. Αν και οι περισσüτεροι (34) ανÞκουν σε ¸λληνες, το μεγαλýτερο μÝρος της καπνεμπορικÞς δραστηριüτητας ελÝγχεται απü τους μεγÜλους ξÝνους οßκους, ευρωπαúκοýς και αμερικανικοýς, που μετÜ τη δεκαετßα του 1880 εγκαθßστανται μüνιμα πλÝον στην ΚαβÜλα
Χρονολογßα: 1920
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ «ΜετοχÝς και ομüλογα», ΚαβÜλα

ΝοÝμβριος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: «ΕρμÞς», μηνιαßο μαθητικü περιοδικü ΜÝσης Εκπαιδεýσεως, εκδιδüμενο απü μαθητÝς της Δημοσßας ΕμπορικÞς ΣχολÞς ΚαβÜλας. ΣυντακτικÞ και εκδοτικÞ επιτροπÞ: Ζ. ΜπρουκÜκης, Σ. Θεοφανßδης, Α. Ιωαννßδης, Ε. ΚαλλιγÝρης.
Χρονολογßα: 1951
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ Τýπου, Περιοδικü «ΕρμÞς»

ΔεκÝμβριος 2015

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: ºδρυση του «Ασýλου Ορφανþν Προσφυγοπαßδων» ΔεκÝμβριος  1922 Πρακτικü ¸κτακτης ΓενικÞς ΣυνÝλευσης των μελþν της Φιλοπτþχου Αδελφüτητος Κυριþν ΚαβÜλας (18-12-1922): Το Δ.Σ. ζητεß απü τη ΓενικÞ ΣυνÝλευση να αποφανθεß «εÜν η προσωρινÞ περισυλλογÞ των ορφανþν δÝον üπως διαμορφωθÞ εις ßδρυσιν Ορφανοτροφεßου περιλαμβÜνοντος εκατüν Þ και πλεßονα ορφανÜ, μετÜ Þ Üνευ ΒιοτεχνικÞς ΣχολÞς» […] Η Γ.Σ. εγκρßνει παμψηφεß την ßδρυση Ορφανοτροφεßου, που θα ονομÜζεται «¶συλον των Ορφανþν Προσφυγοπαßδων», και εξουσιοδοτεß το Διοικητικü Συμβοýλιο της Αδελφüτητας να δαπανÜ τα ποσÜ που εßναι αναγκαßα για τη συντÞρησÞ του.
Χρονολογßα: 1922
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ Φιλοπτþχου Αδελφüτητας των Κυριþν ΚαβÜλας, 1915-1940.

ΙανουÜριος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Εορτασμüς των Θεοφανεßων στο λιμÜνι της ΚαβÜλας
Χρονολογßα: αρχÝς 20οý αι
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ φωτογραφιþν ΚαβÜλας.

ΦεβρουÜριος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: ΚατÜλογος ημερομισθßων καπνεργατþν
Χρονολογßα: 1950
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :Αρχεßο Αυτüνομου Οργανισμοý Ελληνικοý Καπνοý, 1948-1965

ΜÜρτιος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Οι μαθητÝς της ΚατωτÝρας Δημüσιας ΤεχνικÞς ΣχολÞς ΚαβÜλας «Πυθαγüρας» αναπαριστοýν τον Πυθαγüρα και τους μαθητÝς του
Χρονολογßα: 25-3-1950
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ φωτογραφιþν Παναγιþτη ΑναστασιÜδη, 1936-1972

Απρßλιος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: ΜεγÜλη ΠαρασκευÞ Καθολικþν. ΠεριφορÜ του Επιταφßου στην οδü ΒενιζÝλου, στο ýψος του ξενοδοχεßου «Ακρüπολις». Η αποστολÞ των Λαζαριστþν εγκαταστÜθηκε στην ΚαβÜλα στη δεκαετßα 1880.
Χρονολογßα: δεκαετßα 1960
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ φωτογραφιþν αποστολÞς Λαζαριστþν (Καθολικþν) ΚαβÜλας

ΜÜιος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Ο αντιπρüσωπος της «ΣπλÝντιτ», εταιρεßας κινηματογραφικþν επιχειρÞσεων στη Θεσσαλονßκη, αποστÝλλει στους Ηλßα ΚρεμαμλÞ και Π. Πετρüπουλο, ιδιοκτÞτες της  κινηματογραφικÞς αßθουσας «ΠΑΤΕ» στην ΚαβÜλα, “ΚατÜλογον ταινιþν διÜ την πüλιν της ΚαβÜλλας”, με “δρÜματα” και “επεισοδιακÜ”
Χρονολογßα: 1924
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΚινηματογρÜφος «ΠΑΤΕ» ΚαβÜλας, 1922-1924

Ιοýνιος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Ιοýνιος 1939. Η δικτατορßα του ΜεταξÜ κοντεýει να συμπληρþσει τρßα χρüνια, αλλÜ Ýχει καινοτομÞσει. Ιδρýει Υφυπουργεßο Τουρισμοý, το οποßο Ýχει στη δικαιοδοσßα του τα θÝματα ελÝγχου ξενοδοχειακþν μονÜδων. Εδþ, στην ΚαβÜλα (τα δýο λÜμδα διατηρÞθηκαν μÝχρι το 1946) το ξενοδοχεßο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ, στη ΣτοÜ Νüτη. Ο τουρισμüς (üχι πια, «περιÞγησις») Ýρχεται στην ΕλλÜδα.
Χρονολογßα: 1939
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :Γιþργου ΠαπακοσμÜ

Ιοýλιος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Κορßτσια-τρüφιμοι της Παιδüπολης «¶γιος Γεþργιος» ΚαβÜλας απολαμβÜνουν τη θÜλασσα στην παραλßα της ΡαψÜνης
Χρονολογßα: δεκαετßα 1960
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :Φωτογραφßες Παιδüπολης «¶γιος Γεþργιος» ΚαβÜλας

Αýγουστος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:ΕισιτÞριο απü την παρÜσταση αρχαßου δρÜματος «ΗλÝκτρα» του ΣοφοκλÞ στο αρχαßο θÝατρο των Φιλßππων
Χρονολογßα: 1960
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ ΔιαμαντÞ Αξιþτη

ΣεπτÝμβριος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Φýλλο μητρþου δημοδιδασκÜλου – ιερÝα με προσφυγικÞ καταγωγÞ, Κρανοχþρι ΚαβÜλας
Χρονολογßα: 1938
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :Αρχεßο Δ/νσης Α’ βÜθμιας Εκπαßδευσης

Οκτþβριος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:Απüφαση σýγκλησης Γ.Σ. για επανßδρυση του Σωματεßου Ξυλανθρακεμπüρων «…ýστερα απü τη λευτεριÜ μας απü τον βÜρβαρο κατακτητÞ που διÝλυσε τας οργανþσεις μας και μας εμπüδιζε να δουλÝψουμε.».
Χρονολογßα: 12 Οκτωβρßου 1944.
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :Αρχεßο Σωματεßου Πωλητþν Στερεþν Καυσßμων (πρþην Σωματεßο Ξυλανθρακοπωλþν).

ΝοÝμβριος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Πιστοποιητικü βÜπτισης απü το Γκιολτζοýκ Καππαδοκßας, στα καραμανλßδικα
Χρονολογßα: 1910
Αρχεßο - ΣυλλογÞ :ΣυλλογÞ οικογÝνειας ιερÝως Γεωργßου ΚαλανδÜρογλου, 1910-1945

ΔεκÝμβριος 2016

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο:ΕυρετÞριον αποφÜσεων Ειδικοý Δικαστηρßου Σ.Π. 6/1945 ΚαβÜλλας
Χρονολογßα: 1945
Αρχεßο - ΣυλλογÞ:Ειδικü ΔικαστÞριο Δωσιλüγων (Σ.Π. 6/1945) ΚαβÜλας, 1945-1954

ΙανουÜριος 2017

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: ΕυχετÞρια κÜρτα με ευχÝς για Ýνα ευτυχισμÝνο νÝο Ýτος, 1925
Χρονολογßα: 1925
Αρχεßο - ΣυλλογÞ:ΣυλλογÞ Βασιλεßου Χατζησταýρου, ΣτρÜντζα-ΚαβÜλα, 1904-1930

ΦεβρουÜριος 2017

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: ¸γγραφο του ΠΙΚΠΑ ΚαβÜλας προς τις ΕπιτροπÝς ΠαιδικÞς ΔιατροφÞς σχετικÜ με την παραλαβÞ του γÜλακτος και αριθμητικÞ κατÜσταση δικαιοýχων γÜλακτος (παιδιÜ και επßτοκοι) για το μÞνα ΝοÝμβριο 1948
Χρονολογßα: 1948
Αρχεßο - ΣυλλογÞ: Αρχεßο κοινüτητας ΠÝρνης

ΜÜρτιος 2017

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Απü το Βιβλßο Πρωτοκüλλου Αλληλογραφßας του Ιδιωτικοý Αρμενικοý σχολεßου ΚαβÜλας
Χρονολογßα: 1939
Αρχεßο - ΣυλλογÞ: Ιδιωτικü αρμενικü σχολεßο ΚαβÜλας, 1939-1947

Απρßλιος 2017

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: Προικοσýμφωνο απü τον «Κþδικα της ΕλληνικÞς Ορθοδüξου Κοινüτητας ΚαβÜλλας».Το προικοσýμφωνο υπογρÜφει ο Αρχιερατικüς Επßτροπος ΚαβÜλας αρχιμανδρßτης Σπυρßδων ΒλÜχος, μετÝπειτα Αρχιεπßσκοπος Αθηνþν και ΠÜσης ΕλλÜδος Χρυσüστομος
Χρονολογßα: 30/9/1901
Αρχεßο - ΣυλλογÞ: Κþδιξ Προικοσυμφþνων της εν ΚαβÜλλα ΕλληνικÞς Ορθοδüξου Κοινüτητος, 1896-1904

ΜÜιος 2017

ΠατÞστε στην εικüνα για μεγÝθυνση

Περιεχüμενο: ¸γγραφο περß εγκαινßων Ι.Ν. Αποστüλου Παýλου ΚαβÜλας
Χρονολογßα: 18-5-1926
Αρχεßο - ΣυλλογÞ: Αρχεßο ΙερÜς Μητροπüλεως Ελευθερουπüλεως, 1909-1957

ÉÓÔÏÑÉÊÏ
ÕÐÇÑÅÓÉÅÓ ÐÑÏÓ ÔÏ ÊÏÉÍÏ
ÁÑ×ÅÉÁ-ÓÕËËÏÃÅÓ
ÄÑÁÓÔÇÑÉÏÔÇÔÅÓ
ÍÅÁ
ÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÁ
ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÁ
 


ØÇÖÉÁÊÅÓ ÁÑ×ÅÉÁÊÅÓ
ÓÕËËÏÃÅÓ

 




To ðáñüí Ýñãï óõã÷ñçìáôïäïôÞèçêå
áðü ôï Åðé÷åéñçóéáêü Ðñüãñáá
Êïéíùíßá ôçò Ðëçñïöïñßáò ôïõ
ôÊÐÓ (80% áðü ÅÔÐÁ - 20% áðü Åèíéêïýò Ðüñïõò)